Over Med2

Over mij

Op mijn tiende wist ik al dat ik kinderarts wilde worden. Met heel veel plezier werk ik bijna 30 jaar binnen de kindergeneeskunde. Eerst fulltime, vervolgens parttime, om nu langzaam verder af te bouwen, waarbij het de bedoeling is mijn volledige focus te richten op zowel individuele als groep coaching. Daarnaast werk ik als mediator binnen de gezondheidszorg.

In mijn rol als kinderarts leerde ik dat communicatie op verschillende niveaus essentieel was. Met kinderen sprak ik in een voor hen begrijpelijke taal, met verzorgers op volwassen niveau, en met collega’s, management en Raden van Bestuur op professioneel en bestuurlijk niveau. Gedurende bijna zes jaar vervulde ik een bestuursfunctie in een medisch specialistenvereniging, waarbij ik ook te maken kreeg met conflicthantering. Dit wekte mijn interesse in bemiddeling. Het behouden van neutraliteit en mensen helpen sprak me aan. Ik vond het bovendien fascinerend om mensen te motiveren en te ontdekken wat hen dreef.

Daarom koos ik ervoor om een opleiding tot register mediator en gecertificeerd coach te volgen. Dit voelde als een natuurlijke stap voor mij. Daarna heb ik veel cursussen gedaan, zodat ik verschillende tools in huis heb om mensen te begeleiden.

“Alle mensen zijn hetzelfde, het zijn slechts de gebruiken die verschillen.”

Confusius

Confusius