Over mij

Ik ben Judith Brevoord, geboren en getogen in Nederland. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Op mijn tiende jaar wist ik al dat ik kinderarts wilde worden, nadat ik al vroeg als patiënt in aanraking was gekomen met de medische wereld.  Ik heb met veel plezier bijna 25 jaar van het vak kindergeneeskunde genoten.

Tijdens mijn werk als kinderarts werd duidelijk dat je op verschillende vlakken moet kunnen communiceren. In “jip-en-janneketaal” met de kinderen en op volwassen niveau met de verzorgers. Op professioneel gebied met collega’s, op bestuurlijk niveau met management en Raden van Bestuur. Gedurende bijna 6 jaar heb ik een bestuursfunctie gehad in een vereniging van medisch specialisten. Conflicthantering was daarbij soms ook nodig. Ik werd geïntrigeerd door bemiddeling en vond het een uitdaging om onpartijdig te blijven en toch mensen te kunnen helpen. Daarnaast was het heel mooi om mensen in hun kracht te kunnen zetten en uit te zoeken wat hen dreef en waar ze naar toe wilde.

Dat was de reden dat ik gekozen heb voor een opleiding tot registermediator en coach. Daar voelde ik mij meteen als een vis in het water, wat mij heeft doen besluiten om als mediator en coach binnen de gezondheidszorg te gaan werken. Hiermee kan ik mijn ervaring binnen de medische wereld, zowel als medisch specialist, als bestuurder en als patiënt, goed gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat dit van toegevoegde waarde is voor mediation en coaching binnen de gezondheidszorg.